Pages

Monday, January 27, 2014

රතු සහලින් ප්‍රවේශම් වන්න…! පිලිකා කාරක ෆැබ්‍රික් ඩයි ස්ප්‍රේ කොට සහල් වර්ණගන්වනවා...

ලාංකික අපගේ ප්‍රධාන ආහාරය බත්ය.එම බත සකස්කරන්නේ සහල් වලිනි.සහල් වර්ග රාශියක් ඇති අතර එයිනුත් රතු කැකුලු නම් සහල් වර්ගය විශේෂවේ.

බොහෝ දෙනෙක් මෙම රතු කැකුලු සහලේ බත් කෑමට ප්‍රිය තාවයක් දක්වයි. සුදු සහල් වලට වඩා රතු සහල් ගුණදායකය, එමෙන්ම දිය වැඩියා රෝගීන්ට ඉතාමත් ගුණදායකය.

එහෙත් මෙම සහල් පිළිබදව ඔබ නොදන්නා රහස් තොරතුරු කීපයක් පසුගිය දිනක අපට අනාවරනය කරගත හැකිවිය.

මෙම කූට ජාවාරම සිදුකරන්නේ වී මෝල් හිමියන් විසිනි.

කල්ගතවීමේදී විකිණීමට නොහැකි අහාරයට ගතනොහැකි සහල් මිටි වෙළදසැල් හිමියා විසින් සහල් සපයන පුද්ගලයාට රිටන් සහල් ලෙස නැවත් භාරදෙයි. මොහු තමා සහල් ගන්නා වී මෝලට මෙම රිටන් සහල් ලබාදෙයි.

කිසි සේත්ම ආහාරයට නොසුදුසු මෙම සහල් අධික ලාභය අරමුනුකරගෙන මෝල් හිමියා 1:4ක අනුපාතයකට අලුත් සහල් සමග මිශ්‍රකර නැවත වෙළදපලට යවයි.

එසේ මිශ්‍ර කිරීමටත් නුසුදුසු තත්වයේ ඇත්නම් එම සහල්වලට ඇගලුම් කර්මාන්තයේදී  රෙදි වර්ණ ගැන්වීමට යොදාගැනෙන උග්‍ර පිලිකා කාරක රතු පැහැති ෆැබ්‍රික් ඩයි වර්ගයක් ස්ප්‍රේ කොට සහල් වර්ණගන්වා නැවත පොලිෂ් කොට ඉහත අනුපාතයට මිශ්‍රකොට වෙළදපලට යවයි.

මෙම සහල් හදුනා ගැනීමට ඉතාමත් අපහසුය. මෙසේ අහින්සක ජනතාවට වස විෂ කවනා කූට ජාවාරම්කරුවන්ට නිසි දඩුවම් පැමිනවීම නිස බලධාරීන්ගේ යුතුකමකි.

සමන් කුමාර
http://lankacnews.com/sinhala/news/109137/

Pic Source

0 comments: